Pentru prelungirea duratei de viață a centralei termice, pentru un confort sporit și pentru prevenirea unor intervenții, cât și pentru acordarea garanției comerciale integrale date de producător, montajul centralei termice trebuie efectuat cu una din societățile ISCIR menționate în Certificatul de Garanție al produsului.

La montaj, sunt câteva accesorii cu un rol bine stabilit în funcționarea optimă a centralei termice. Vă prezentăm în acest sens cele mai importante accesorii necesare la montajul centralei termice și rolul lor în prelungirea duratei de viață a centralei termice, astfel:

Filtru antimagnetită este un filtru magnetic care reține magnetita din instalația de încălzire. Această magnetită este un compus din grupa oxizilor de fier. Pulberea de magnetită în combinație cu diverse uleiuri sunt utilizate de către producătorii de calorifere și țevi din oțel pentru a proteja contra corodării componentele respective. Magnetita mai poate apărea la un anumit interval de timp în agentul termic al instalației de încălzire din cauza unor procese chimice complexe de oxidare. Magnetita trebuie eliminată cât mai mult posibil deoarece ea afectează schimbătoarele de căldură ale  centralelor termice, colmatându-le. Filtru antimagnetită se montează pe returul circuitului de încălzire.

Filtru Y cu sită  pentru instalația de încălzire are scopul de a capta toate impuritățile conținute de apa care circulă deja în sistemul de încălzire și de a preveni depunerile de reziduri, care ar putea dăuna centralei termice. Filtru Y se montează pe returul circuitului de încălzire.

Filtru impurități apă rece reține particulele solide din apă și are scopul de a stopa impuritățile conținute de apa care intră în instalație. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă utilizarea unui filtru cu cartuș din bumbac, care va reține chiar și cele mai fine impurități. Acest filtru se montează pe rețeaua de apă rece, înainte de intrarea în centrala termică.

Filtru anticalcar magnetic   separă apa ce intră în instalație de cristalele de calcar, prevenind formarea depunerilor. Acest filtru se montează pe țeava de intrare apă rece a instalației.

Regulator de presiune pentru  gaz  are rolul de a regla și stabiliza presiunea  de intrare a gazului la centrala termică, totodată putându-se efectua și reglaje fine prin intermediul prizelor de măsurare. Mai are si rolul de a reține impuritățile solide din gaz. Acest regulator se montează pe rețeaua de gaz înainte de intrarea rețelei în centrala termică.

În funcție de situația existentă, societatea autorizată ISCIR vă poate recomanda la montajul centralei și alte accesorii care pot spori confortul general în spațiul încălzit.