Archives

You Are Here: Home / Portfolio

Montaj centrale termice cu automatizare de cascada

Montaj centrale termice cu automatizare de cascada  la bloc de locuinte din Arad.

Reabilitare incalzire Liceu Arad

  La acest liceu s-a optat pentru montarea unui grup termic propiu care sa rezolve atat incalzirea spatiilor de invatamant cat si prepararea apei calde menajere pentru caminul-internat al liceului. Racordarea acestui grup termic la reteaua de apa fierbinte a orasului s-a realizat cu conducte subterane din otel preizolat.

Lucrari de instalatii termice si sanitare – cabinet medical

La acest cabinet s-a optat pentru solutia ingroparii tevilor termice si sanitare in sape si pereti intrucat normele igienico-sanitare nu permit expunerea acestora. Radiatoarele s-au legat la coloanele termice cu robineti de tip ,,H” care reduc la minimum vizibilitatea tevilor de racord. Tevile termice si sanitare de tip ,,TECE Germania” sunt de cea mai buna calitate, cu racordul fitingurilor prin manson alunecator, fara garnituri.

Instalare pompa caldura

La o casa particulara cu suprafata de 400 mp s-a executat un sistem de incalzire/racire in pardoseala, utilizand ca si sursa de energie o pompa de cadura sol-apa de 12kw de la firma Viessmann. S-au montat sonde marca Rehau in cele trei foraje de 100mm diametru si adancimea de 90m. S-a executat conectarea tubulaturii sondelor intr-un camin de distributie. S-au executat montarea pompei de caldura si legaturile hidraulice cu pufferul si boilerul. La finalul lucrarii se poate urmari pe ecranul automatizarii pompei de caldura Viessmann un grafic de functionare si de consum energetic. Ca informatie, in sezonul rece, la o suprafata de 450 mp construita costul mediu al energiei electrice necesare pompei de caldura in regim de incalzire este de 180 lei/luna.

Executie sistem de evacuare ape pluviale de terasa

La o hala industriala in jud. Arad se executa evacuarea apelor pluviale de terasa printr-un sistem de evacuare fortata (vacuum) cu furnituri marca Geberit (Germania). Sistemul se executa prin lipirea la cald a pieselor. Receptorii de terasa sunt dotati cu sistem electric antiinghet.

Montaj cadre WC

La o hala industriala din jud. Arad se executa lucrari pregatitoare de canalizare subterana si montajul  cadrelor ingropate de wc si pisoar pentru spatiul social-administrativ (furniture TECE Germania). Dupa placarea peretilor cu faianta, s-a trecut la montajul obiectelor sanitare ,care s-au fixat pe cadrele ingropate in pereti.

Montaj fosa septica

S-au efectuat la un spatiu industrial lucrari de montaj a unei fose septice pentru apele menajere de la grupurile sociale. Dupa montajul ingropat s-au executat cofreje in care s-a turnat beton armat, avand in vedere ca zona de deasupra fosei este circulabila.

Montaj centrala termica, incalzire prin pardoseala, obiecte sanitare si sistem de canalizare exterioara

Centrala termica Viessmann cu condensare furnizeaza la temperaturi scazute agentul termic pentru pardoseala si totodata asigura producerea apei calde menajere printr-un boiler Viessmann de 300 litri. Centrala este complet automatizata, temperaturile reduse fiind obtinute de o vana cu trei cai motorizata. Canalizarea exterioara s-a executat separat pentru apa menajera si cea pluviala, curatirea sistemului efectuandu-se prin caminele existente. S-a dat o atentie deosebita montarii obiectelor sanitare datorita complexitatii acestora.

Lucrare evacuare apa pluviala de terasa

S-a optat pentru un sistem prin vacuum de la Geberit care asigura debite mari printr-o sectiune mica a conductelor. Tot sistemul de tevi si fitinguri este imbinat prin sudura la cald.

Montaj centrala termica locuinta individuala

Sistemul de incalzire este format din doua centrale termice Viessmann cu condensare comandate de o automatizare de cascada care porneste centralele functie de puterea necesara la momentul respectiv. In centrala termica s-a optat pentru circuite separate de incalzire pentru  pardoseala si pentru radiatoare, fiecare functionand cu temperaturi diferite comandate de vanele motorizate cu trei cai.